Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Toya (internet)
  • /
  • 1

Opinie o Toya (internet)

Internet Toya (internet) opinie
Cena
4.25
Niezawodność
4.25
Obsługa klienta
4.24
Parametry
4.34

Średnia ocen

4.27

w skali od 1 do 5.

 

janson / 2024-02-29

cena za pakiet bardzo atrakcyjna. internet i tv oba super śmigają.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Connie / 2024-02-26

Po takim czasie oceniam toya na piatke. Obsluga klienta- spory plus bo panie zawsze pomocne i cierpliwe.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szybki, tani, niezawodny

Wady

brak

Extra informacje

użytkuję 3 lata

ambroży / 2024-02-23

Fajny internet do gierek, ceny uważam mają totalnie przystępne, także jestem na tak

grosik / 2024-02-22

Toya wymiata! świetne możliwości są u nich dla każdego kto ma swoje konkretne potrzeby związane z internetem. Dla mnie dostawca nr 1
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

d'amek / 2024-02-20

dobry internet się zawsze obroni, tak jak u toya- super prędkość, dobre pakiety, porządna obsługa na infolinii
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

lolek / 2024-02-19

tak sie sklada ze ja akurat wynajmuje mieszkanie od kilku lat w ktorym wlasnie toya jest dostawca internetu no i nie mam zastrzezen. awarie rzadko sa a jak cos to na infolinii mowia co i jak. obsluga zazwyczaj przyjazna.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Janusz / 2024-02-14

Internet spoko, mam w domu i w firmie, bo blisko pracy mieszkam i tak naprawdę i tu i tu jest ok. Raz chyba w pracy się zdarzyła awaria,ale to mega szybko rozwiązali-kontakt na telefon.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

karolina / 2024-02-12

mam bardzo dobrą opinię nt toya. ich internet mnie jeszcze nie zawiódł, ani w pandemii ani teraz
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Nick / 2024-02-12

Lata lecą a net od Toya cały czas. Na tylko się sprawdzają, że ani myślę zmieniać.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Lizzie / 2024-02-08

Stuknęło 10 lat mojej współpracy z Toya. Od lat zapewniają najlepsze warunki finansowe oraz prędkość łącza.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

juru / 2024-02-03

19 lat korzystam i przez te lata było super ale tak z końcem 2023 i początkiem 2024 stan niezawodności się popsuł. I myślę że nie zależy to od admin Toya tylko Orange z którym Toya ma umowę. Powiem tyle w Orange problemy, obserwowane na Downdetector to i w Toya krucho .
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Wady

Extra informacje

19 lat

aśka / 2024-01-29

taki necik to skarb bo działa bez żadnych przeszkód. rachunki stałe jak i łącze.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

2 lata

teo / 2024-01-24

dobry net niezależnie od tego do czego potrzeba. praca spoko, przyjemności spoko, wszystko inne też. jestem zadowolony i to bardzo.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

brzoza / 2024-01-24

no jak dla mnie to jest najlepszy neta jakiego do tej pory miałem. zgadza się cena i szybkość łącza.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Aleksandra / 2024-01-21

W mojej ocenie Toya stanowi solidną konkurencję dla innych dostawców. Zarówno jak chodzi o ceny jak i parametry przesyłu. No i obsługa miła :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

dominik / 2024-01-17

Fajny dostawca, który dowozi. Net hula w dobrych warunkach ale i zimą, w śnieżyce daje rade.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

używam +- rok

Iron / 2024-01-11

W mojej opinii Toya to super sprawa. Dobry internet za możliwie niskie pieniądze. Korzystam już dość długo, i nie planuję tego zmieniać.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Baśka / 2024-01-10

Załatwiałam neta na miejscu, w salonie i muszę przyznać, że obsługa była nadspodziewanie miła :) Pani przedstawiła mi różne oferty, pomogła wybrać najlepszą. Pół roku korzystania za mną i mogę potwierdzić, że Pani Ewelina dobrze doradziła. Polecam bo internet serio dobry za niezadużo pieniędzy ;)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

doractwo, prędkość internetu, niezawodność, wybór ofert, okej cena

Wady

---

Extra informacje

imka / 2024-01-09

Internet od nich mam już chyba ze 2 lata, podoba mi się wybór ofert i nie zawodność.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

lacrose / 2024-01-06

Dobra firma po prostu, ma super ofertę. Nie pamiętam, żeby kiedykolwiek net mi się zaciął.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

rubens / 2024-01-03

internet działa niezawodnie, toya sobie radzi z tym co ma dostarczyć, nie narzekam zdecydowanie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Figaro / 2023-12-30

dobry internecik w dobrej cenie. nie tnie, nie muli i awarie nie są często.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

tosiunia / 2023-12-28

Dobrze ogólnie wszystko, działa net jak trzeba. Polecajka ode mnie leci.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

iguana / 2023-12-23

Polecam! Najmniej problematyczny dostawca w mojej okolicy. Szybkie łącze, świetne opinie. Dlatego wziąłem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Lea / 2023-12-20

Oferta dobrana pode mnie i mój budżet. Mimo, że pakiet jeden z niższych to totalnie więcej mi nie trzeba. Połączenie jest zawsze, wszędzie i szybkie :D
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

joachim / 2023-12-20

właściwie to nie widzę żadnego minusa tego internetu od nich. jest zawsze i w całym mieszkaniu, działa z taką samą prędkością. warto brać.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Whisky / 2023-12-19

dobry net, bez żadnego zawieszania, przerw itd. raz dzwoniłem na obsługę klienta i wszystko załatwiłem bez problemów
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

gokart / 2023-12-14

Nie mam uwag co do internetu. Prędkośc wybrałem najwyższą i praktycznie się nie zdarza, żeby jej nie było. Najważniejsze, że bez przeszkód pracuję.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

jaro / 2023-12-14

Prędkość jak w umówię, mało awarii. Mnie to wystarcza.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szybki, mało awarii, nie drogo

Wady

niema

Extra informacje

bez / 2023-12-05

Internet jest dokładnie taki jak w umowie- niczym się nie różni.,mam go ok 1,5 roku, przez ten czas nie było niespodzianek
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Milenka / 2023-11-30

Moja opinia jest jak najbardziej pozytywna. To, co oferuje Toya ma dobry stosunek ceny do jakości, przez którą rozumiem niezawodność, szybkość i stałość łącza. Wszystko tutaj gra.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Oreganek / 2023-11-28

Internecik hula jak obiecywali. Wiem za co płacę.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

bazyl / 2023-11-26

świetny internet, bardzo fajna oferta, na każdą kieszeń, także dla studenta, korzystałem z nich na studiach, teraz po skończeniu uczelni też mam neta od nich
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Adriana / 2023-11-20

Toya towarzyszyła nam w czasie pandemii, pracy i nauki zdalnej i naprawde narzekać na nią nie mogę. Internet był stale, nie ciął. Awaria raz na jakiś czas się zdarzyła ale na infolinii wtedy jak dzwoniłam zawsze miłe osoby odbierały. Także ja przedłużam umowę na kolejnych kilka lat. Toya mi odpowiada.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

mrozu / 2023-11-16

widzę nie tylko mi z toya po drodze. gdyby każdy dostawca taki był, to by nie było niezadowolonych klientów ;)także inni- uczcie się jak się to robi!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Blażej7 / 2023-11-14

Toya znam od innych znajomków z osiedla. Na szczęśćie jest tak jak mówili- super prędkość, ogarnięta obsługa i ciągła dostawa.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

witek / 2023-11-10

Najlepiej wybrany dostawca. Inne firmy się nie umywają. Przyznaję, że nie mam ochoty zmieniać toya na nic innego
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Adi / 2023-11-08

Internet mi odpowiada bo jest szybki i w osiągalnej cenie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

pegaz / 2023-11-06

Jestem zadowolony, nie ma co ukrywać. internet od początku chodzi idealnie, nie wiem do czego mógłbym się przyczepić
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Robi / 2023-10-31

Necik spoczko. Nie zawodzi nigdy. Do pracy i rozrywki w zupełności wystarcza. No i cena akurat.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

tomek / 2023-10-30

u mnie też bangla jak tszeba. i flmy oglądnać można i pograć o każdej porze.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

nów / 2023-10-30

Dobry net!! Nie ma przerw w dostawie, dowożą o każdej porze tak samo. Po sprawdzeniu prędkość jest taka jak powinna być, więc nie ma lipy z ich strony. Ceny są super korzystne tak naprawdę.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

grzywek / 2023-10-29

Internet jest ok, najlepiej moim zdaniem wychodzi w pakiecie ale co kto potrzebuje. Praktycznie non stop mam włączony internet, więc widzę czy działa czy nie. Przerwy czy zwolnienie prędkości się nie zdarzają.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

errorek / 2023-10-27

dobry net, polecam, mam już ze 2 lata chyba i zero wtop z ich strony. nieważne ile osób korzysta ani o jakiej godzinie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

errorek / 2023-10-27

dobry net, polecam, mam już ze 2 lata chyba i zero wtop z ich strony. nieważne ile osób korzysta ani o jakiej godzinie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

errorek / 2023-10-27

dobry net, polecam, mam już ze 2 lata chyba i zero wtop z ich strony. nieważne ile osób korzysta ani o jakiej godzinie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

kasjan / 2023-10-26

Świetny net! Mega opcja pod kątem grania (nawet online). Super sprawa.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

kasiula / 2023-10-25

okej necik w okej pieniąszkach.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

makaro / 2023-10-17

Toya super. Internet działa bardzo dobrze o różnych porach (nawet w szczycie), filmy się nie tną, ściąganie i ładowanie błyskawiczne.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Atos / 2023-10-15

Spokojnie sobie z toya radzę, bo wybrałem idealny pakiet. Wiedziałem czego chcę, ale można śmiało zdać się na obsługę, wiedzą jak doradzić. Nie mam sytuacji żę internetu brakuje. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
5.00

Polina / 2023-10-08

Super przesył, bardzo dobra prędkość. Cena adekwatna jak za takie parametry. Śmiało polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Halinka / 2023-09-30

Na przestrzeni ostatnich lat miałam 4 różnych dostawców internetu i zawsze coś mi nie pasowało. Z Toya nie mam tego problemu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

sandra / 2023-09-29

Toya jest moim dawcą dobrych kilka lat. Regularnie przedłużam umowę bo uważam, że lepiej być nie może. A po co zmieniać coś, co działa?
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Milka / 2023-09-26

jest git. nie znalazła powodu do narzekania ;P
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Karol / 2023-09-25

zasłużone te piątki dla toyi. nie ma ściemy. internet zasuwa jak zły. w razie jakichś awarii (rzadkich) obsługa daje radę.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Redi / 2023-09-22

super net, świetna prędkość, dobra obsługa. coś więcej trzeba? mi nie! także toya dla mnie zdecydowanie nr 1 jeśli chodzi o internet
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Robert / 2023-09-19

Niestety nie zawsze dobre opinie pokrywają się z rzeczywistością, na szczęście w toya tak. Nie mam uwag bo wszystko jest jak trzeba.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

groszek / 2023-09-17

Konkurencja się nie umywa do toya. nawet nie szukam innego dostawcy bo ten jest najlepszy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Martyna / 2023-09-15

Polecam! Dobra oferta na tle innych, mega szybki kontakt i w sumie nie mam uwag.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

rex / 2023-09-04

internet porządny i szybki, sprawdzam sobie regularnie, poza tym kontakt z obsługą szybki i zrozumiały
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

ToyaDNO / 2023-08-31

Pracownicy pogubieni w swojej "pracy" Każdy konsultant mówi co innego. Internet nie spełnia oczekiwań (w umowie 1gb, realnie 150mb)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

-

Wady

Pracownicy pogubieni w swojej "pracy" Każdy konsultant mówi co innego. Internet nie spełnia oczekiwań (w umowie 1gb, realnie 150mb)

Extra informacje

NIE POLECAM

Denir / 2023-08-29

Wszystko ok
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

cena

Wady

brak

Extra informacje

rok

Karola / 2023-08-24

Moi poprzedni dostawcy mogą się uczyć o Toya jeśli chodzi o podejście do klienta i proponowane oferty. Toya rządzi!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Arturr / 2023-08-23

Internet spoko, niezależnie od pory i ruchu czy więcej osób używa, itd. kolejny raz też wezmę od nich
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

gacek / 2023-08-18

Internet jest ok. Poza tym podoba mi się kontakt z obsługą- doradzają, wyjaśniają wątpliwości. Korzystam z tego internetu także do pracy i tu musi być niezawodny.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Coconut / 2023-08-16

Mam ten internet od paru miesięcy i jest ok. Działa idealnie, nic się nie zawiesza, brak przerw w dostawie, same plusy ma.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Majkel / 2023-08-13

Nie wiem jak ktoś może być niezadowolony z ich internetu! Mega sprawa! Szybki, tani i niezawodny.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

frig / 2023-08-06

Cena za neta idzie w parze z jakością. Obsługa klienta super działa!

Janek / 2023-07-31

Internet spoczko i nie płacze jak opłacam za niego rachunki.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

don / 2023-07-29

Dobry internet, umowa korzystna, co do prędkości ani przy ściąganiu ani przy ładowaniu nie mam uwag
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Remek / 2023-07-27

Ode mnie same piąteczki. Netem ogarniam pracę zdalną i czas wolny. Oddaje.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Devo / 2023-07-25

ja sobie chwalę toya. nie widzę, żeby coś się działo z netem a korzystam o różnych porach i do różnych celów.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Ania / 2023-07-24

cena nieadekwatna do jakości. Gdyby nie monopol na Internet w budynku, nigdy nie zdecydowałabym się na Toya. 10, 20% szybkości internetu z tej podanej w umowie. Internet mobliny w telefonie działa szybciej... Do tego ciągłe awarie i przerwy w dostawie internetu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

wszystko

Extra informacje

Man / 2023-07-24

Najlepszy internet w mojej okolicy. Dobre ceny, niezłe pakiety, Toya jest ok
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

drajw / 2023-07-14

Wszystkie parametry są dobre. Nie ma problemów technicznych ani z obsługą klienta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Gros / 2023-07-12

Jedyna opinia jaka może być to pozytywna! Super jakość, cena też totalnie do zaakceptowania!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

fikus / 2023-06-30

dobry necik bez wykrzaczania i dłuższych awarii. cena spoko, obsługa też okej. miałem gorszych dostawców, jak na teraz lepszego nie. polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Barry / 2023-06-29

Dałem same 5, bo nie mam zastrzeżeń.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

misiek / 2023-06-27

jestem po przedłużeniu umowy na internet+tv. jak chodzi tylko o net to korzystam z niego praktycznie cały dzień i nie mam zastrzeżeń. oferta też mi pasuje bo wychodzi najlepiej cenowo w porównaniu z innymi dostępnymi na moim osiedlu. generalnie toye mogę polecić.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Stefan / 2023-06-25

Miałem wybór między innymi firmami ale w końcu stanęło na toya. Dobry wybór, podpisałem umowę i nie musze się o nic martwić z jak z poprzednim dostawcą.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Paweł / 2023-06-22

Mogę polecić ten internet z czystym sumieniem. Nadaje się do grania,siedzenia w necie itd. Minusów brak.

ril / 2023-06-09

spoko net, prędkość sprawdzam sobie i jest taka jak w umowie., obsługa jak na taką firmę też niezła. da się z nimi dogadać, ustalić wszystko.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

mirt / 2023-06-07

Polecam, na pewno przedłużę umowę, bo nie ma lepszego dostawcy internetu w mojej okolicy!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

seko / 2023-06-06

Jestem zadowolony i to bardzo! Działają szybko, reagują na prośby klienta, są konkurencyjni cenowo. A internet super!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

wojto / 2023-06-05

Polecam bardzo, nie dość, że cenowo sztos to jeszcze ogromny wybór kanałów
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

3mies

clost / 2023-06-02

Drogo. Drogo. Kiepsko. Brak porównania jakościowego i wygodzie używania z LTE. Do tego szpecą nasze osiedla kablami na słupach, tak jakbyśmy byli na nie na zawsze skazani. Czas pozdejmować te zwoje drutów zawieszone bez naszej zgody!
Cena
1.00
Zalety

brak

Wady

wszystko

Extra informacje

locos / 2023-05-25

Toya ma niezawodny internet, polecam każdemu! W końcu mam prędkość do pracy i grania xd
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
5.00

maja / 2023-05-22

internet na piątkę. wszystko działa perfekcyjnie, także podczas spotkań na żywo online o różnych porach. ceny totalnie dla każdego w zależności od pakietu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
5.00

Klara / 2023-05-21

Pakiet polecić mogę z czystym sumieniem. Internet i TV w moim przypadku wychodzi spoczko, cenowo też. Internet hula a w TV kanałów do wyboru do koloru, sporo w HD. I nagrywanie jest.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Ramona / 2023-05-18

Z taką ofertą i byciem "frontem" do klienta dawno się nie spotkałam. Świetne opcje, do tego nie obciążające mocno finansowo. Zdecydowanie jestem zadowolona z jakości usług w Toya.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

kalka / 2023-05-16

Toya wzięłam z polecenia, mam nadzieję że dalej będzie jak do tej pory. Prędkość jest bardzo dobra, ceny też mają ok
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Edyta / 2023-05-15

UWAGA! OSZUŚCI! Nie można zerwać z nimi umowy wcześniej, tak jak jest to zapisane w ogólnych warunkach umowy, bo umowy są przedłużane cyklicznie bez wiedzy użytkownika. Dodatkowo straszą karami za rozwiązanie umowy- około 900zł Ceny abonamentu również podnoszą bez informowania! Omijać szerokim łukiem! Polecam zgłaszać do Ukik ich praktyki
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

bogda / 2023-05-12

Internet w tych czasach musi być niezawodny i od toya taki mam. Nie ma przycinania, prędkość sprawdza się wg umowy, nie ma co się rozwodzić w temacie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

res / 2023-05-10

ja tam nie mówię o nich nic złego, bo wszystko działa jak należy. spoko net, zero zawieszek no i cena na akceptowalnym poziomie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

res / 2023-05-10

ja tam nie mówię o nich nic złego, bo wszystko działa jak należy. spoko net, zero zawieszek no i cena na akceptowalnym poziomie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

borek / 2023-05-05

bardzo dobry net od nich kanałow tv tez cala masa
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

radek / 2023-05-05

Dla mnie super, najlepszy operator ever do tego z najlepsza oferta cenowa
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

Sebastian / 2023-04-30

Dzisiaj Zgodnie z zawartą umową wypowiadam świadczenie usługi TOYAnet 500/50 ( 69,90zł / miesiąc ) z okresem obowiązywania do 31 maja 2023r. Zaproponowana oferta przedłużenia umowy na tą samą usługę za 79,90zł miesięcznie jest dla mnie – stałego klienta od 8 lat - żerująca i nie do zaakceptowania tym bardziej, że paradoksalnie dla nowego abonenta usługa ta jest oferowana za 72,90zł, natomiast kilka dołożonych na siłę kanałów TV nie stanowi dla mnie żadnej wartości gdyż ich odbiór możliwy jest z ogólnodostępnej telewizji naziemnej za pomocą druta wetkniętego w gniazdo odbiornika. W porach imprez sportowych o zwiększonej oglądalności operator ingeruje w dane przesyłane przez IPTV , kiedy transmisja się zacina , robię hotspot z telefonu ( Orange lub TMobile ) i transmisja działa stabilnie - pewnie takie zemsty że nie kupuję od nich telewizji ale pakiety są mało konkurencyjne cenowo. Przekazany router w wifi , model : TG2492S_85 nie radzi sobie z zapewnieniem zasięgu w całym 100m mieszkaniu istnieje więc konieczność zastosowania dodatkowego urządzenia o czym informowałem dział techniczny otrzymując w odpowiedzi informację, że urządzenie jest sprawne. Nie chciano wymienić urządzenia na inny model dlatego cieszę się że zdaję ten badziew. Dobrzy są w komentarzach na FB, ale po wielu próbach negocjacji oferty przez infolinię - co sami sugerowali szukam innej oferty , pozdrawiam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

Prędkość , stabilność łącza

Wady

Lekceważenie stałych klientów , brak możliwości wymiany urządzenia

Extra informacje

6 lat

elon / 2023-04-30

Nie ma się co zastanawiać, serio tylko Toya. Internet działa na propsie!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

gadek / 2023-04-29

Minusów nie widzę. Za to plusów wiele, zaczynając od takich rzeczy typowo technicznych jak szybkość łącza, przez obsługę klienta a kończąc na możliwościach i wyborze pakietu pod siebie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

fiona / 2023-04-28

mi pasi i internet i tv. uwazam ze cena godziwa. jakosc b. dobra.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

krzysiek / 2023-04-24

ja w pakiecie mam z tv bo wychodziło korzystnie cenowo. z obu jestem zadowolony. internet stabilny przede wszystkim. no i szybki jest. a co do tv to kanałów bardzo dużo i nagrywanie jest też.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

cena dobra, pakiety, szybki net

Wady

nie ma

Extra informacje

puł roku

lord b. / 2023-04-22

Używam tego internetu parę miesięcy i na pewno będę przedłużać umowę. Internet idealny na studencką kieszeń!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

tam / 2023-04-21

świetne pakiety do wyboru,ceny konkurencyjne, prędkość internetu jest rewelacyjna
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
5.00

kazik / 2023-04-17

Z internetu korzystam już od kilku lat i jestem zadowolony. Szybkość jest na poziomie i cenowo też spoko.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

3lata

Ania / 2023-03-30

Polecam, dobra obsluga klienta i przede wszystkim dotrzymuja warunkow umowy
Zalety

Wady

Extra informacje

poltorejroku

Nicola / 2023-03-29

Wszystko super, rewelacyjny kontakt i to sie ceni bardzo
Zalety

Wady

Extra informacje

dwa lata

barry / 2023-03-24

Przede mną kolejne miesiące, jeśli nie lata z toya. Jestem zdecydowanie na tak!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

adrian / 2023-03-24

Jakość usług jest naprawdę dobra. Dla mnie ok
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

mark / 2023-03-24

Ceny są konkurencyjne, a jakość usług jest wyjątkowo dobra. Nigdy nie mieliśmy problemów z naszym połączeniem internetowym, a kiedy musieliśmy skontaktować się z obsługą klienta, zawsze była ona pomocna i skuteczna. OK
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Paweł / 2023-03-23

Moja praca zdalna stała się o wiele łatwiejsza. Internet z toyi jest niezawodny i wydajny, co pozwala mi skupić się na mojej pracy bez przerywania :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Kamila / 2023-03-23

Toya oferuje wiele różnych pakietów usług, co pozwala mi wybrać te, które najlepiej pasują do moich potrzeb i na moją kieszeń :P Super
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Huba / 2023-03-21

Idealny dostawca dla osób, które cenią sobie jakość i niezawodność. Internet działa szybko i bez żadnych problemów. Polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Wiktoria / 2023-03-21

Toya to świetny dostawca usług internetowych. Polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Michał / 2023-03-21

Toya zmniejsza prędkość internetu (utrata pakietów, skok pingu) przed końcem trwania umowy. Prawdopodobnie jest to zabieg w celu zmiany prędkości na wyższy. Po podpisaniu umowy, prędkość internetu stabilizuje się.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75

Barbara / 2023-03-16

Ciągle przerywy i problemy z wiifii, w trakcie umowy został mi podniesiony abonament, a przy rozwiązaniu umowy kara prawie 800zl !! Żenada, wyjeżdżam za 2 miesiące za granicę i będę musiała opłacać abonament z którego nikt nie będzie korzystać! Oszustwo!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

rudy ron / 2023-03-09

Brawo dla tego dostawcy! Szybki kontakt, trzymanie się umowy i ogólnie spoko podejście do klienta!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

boniek / 2023-03-02

Polecam, bardzo dobra firma z super podejściem do klienta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

uczciwosc

Wady

Extra informacje

rok

Anonim / 2023-02-28

Korzystam z usług Toyi już od ponad 3 lat. Stabilnie działający internet w przystępnej cenie. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Anita / 2023-02-27

Super firma dostarczająca usługi wysokiej jakości. Profesjonalne doradztwo i miła obsługa.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Latka / 2023-02-24

Toya ma spoko ofertę i jeśli chodzi o neta i o tv, zresztą można to połączyć. internet działa szybko, plusem jest też jasna umowa i korzystne opłaty
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Dawid / 2023-02-24

Przedłużam już kolejny raz umowę, internet śmiga jak należ, kablówka również super
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Lenka / 2023-02-23

Mam internet i tv od nich w pakecie i faktycznie jest super. Pprędkość ok, HD kablówka też super. Polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Huba / 2023-02-22

przerwy w Toya zdarzają się bardzo rzadko, internet jest OK
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Wiktoria / 2023-02-21

Korzstam kilka lat z neta i tv w pakiecie u nich i nie mam zastrzeżeń.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Kasia / 2023-02-06

Długo wybieraliśmy odpowiedniego operatora i przejrzeliśmy setki ofert chyba. Padło na TOYA też troszkę z polecenia. Absolutnie nie żałujemy, bezproblemowy Internet. Tak trzymać!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

oleks / 2023-02-04

nie mam nic do zarzucenia, mają fajne oferty, dobrze ogarniają obsługę klienta, same plusy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Czarny koń / 2023-02-02

Witam, dodam, że korzystałem z internetu Toya na światłowodzie - okolice Łodzi. Prędkość internetu jest zmienna i jest to odczuwalne przy ładowaniu stron czy też oglądaniu filmów, co przy prędkości 500mb/s nie powinno być odczuwalne. Widać to bardzo dobrze wieczorami i w nocy. Awarie się zdążają ale nigdy o nich nie informują.. cyrk zaczyna się kiedy chcecie przedłużyć umowę - z automatu dostajecie 2x wyższy abonament lub kiedy chcecie zrezygnować z usług. Kiedy rezygnujecie zmuszają Was do zostania miesiąc dłużej i narzucają 2x wyższą kwotę za usługę tłumacząc że na to się godziłem mimo iż nie dają opcji wyboru tzw. cyklicznego przedłużania kąta.Kolejna sprawa to włączają tzw. bezpieczny internet i pobierają dodatkową opłatę jak się tego nie wyłączy. Jednym słowem przy każdej możliwej sytuacji naciągają na dodatkowe koszty. Nie polecam internetu Toya! Wnioski sami wyciągnijcie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

Brak

Wady

Cena, niestabilne łącze na światłowodzie, awarie, problemy przy przedłużaniu umowy i jeszcze większe przy rezygnacji z niej.

Extra informacje

witoldo / 2023-01-31

Oferta Toyi jest dość ciekawa i atrakcyjna cenowo. Jak najbardziej polecam się z nią zapoznać. Pozdrawiam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Inka / 2023-01-31

Jestem zadowolona. Proces instalacji routera przebiegł szybciutko i poprawnie. Przemiła obsługa. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Arnold / 2023-01-30

Necik działa bezproblemowo, bez zacinań, polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

walenty / 2023-01-30

Za poleceniem kolegi z pracy podłączyłem net i tv z toya - nie żałuję!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Darek / 2023-01-29

Ogólnie dobry dostawca. Prędkość zawsze na plusa a obsługa bardzo miła i pomocna. OK
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Baaka / 2023-01-29

Internet spoko, zero kłopotów z połączeniem. Polecam gprąco :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

ihor / 2023-01-23

bardzo pozytywne doświadczenie mam z toyą. szybkie i bezproblemowe podpisanie umowy i bardzo korzystny pakiet. polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Samsel / 2023-01-23

Doskonały kontakt i błyskawiczna instalacja routera. Polecam dostawcę, obsuga na wysokim poziomie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Igor / 2023-01-20

Dobry, szybki internet. Zero problemów. Serdecznie polecam wszystkim
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Paul / 2023-01-20

Jestem z nimi od 3 lat. Ostatnio miałem parę pytań i skontaktowałam się z firmą via fb - szybciutko nam poszło :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Gremlin / 2023-01-05

Lepszego neta nie ma chyba na rynku. Super szybki, cenowo przystępny. Obsługa też działa jak powinna.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Damian / 2023-01-04

Taką jakość obsługi to ja rozumiem - polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

2 lata

Luiza / 2022-12-30

Prędkość jak najbardziej w porządku,przy pracy zdalnej sprawdza się rewelacyjnie. Niezawodny net
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Kamila / 2022-12-30

Jestem zadowolona z prędkości, nie pamiętam czy kiedykolwiek się zacinał, polecam :))
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Oliwia32 / 2022-12-29

Wymieniłam poprzedni słynny net na Toye. Zdarzają się przerwy techniczne jak wszędzie, ale szybko to naprawiają
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

olegoleg / 2022-12-29

internet od Toyi wypada u mnie najlepiej. polecam serdecznie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

aleks / 2022-12-29

wraz z żoną zdecydowaliśmy się na zakup internetu i telewizji od Toyi i po kilku miesięcach korzystania możemy polecić z czystym sumieniem :) Cenaok i prędkość połączenia zadowalająca
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

robcio / 2022-12-09

Jestem zadowolony, net szybki, upload i download działa niezawodnie. ceny też spoko.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

moni / 2022-12-03

OK. Dobry sygnał i zasięg, oferta dostosowana do potrzeb klienta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

tani

Wady

Extra informacje

kilka mies

Jan / 2022-12-03

Szybki i tani Internet czyli to czego potrzebowałem. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szybki

Wady

Extra informacje

rok

bebik / 2022-11-29

Dostawca ok ;) wszystko czarno na białym jakie są warunki, czego się mogę spodziewać, jest tel na infolinię gdzie objaśniają co i jak. Ale póki co nic się z internetem nie dziej a mam już trochę czasu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

kilka miesięcy

Kalina / 2022-11-28

Jestem bardzo zadowolona z obsługi na infolinii, szybko i w przyjemnej atmosferze uzyskałam pomoc. Pracowników macie super :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

malwina / 2022-11-28

Ogólnie Toya spisuje się elegancko, obsługa ok, zero problemów za pół roku korzystania z ich netu. Polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

rutka / 2022-11-10

Muszę się zgodzić z pozytywnymi opinami :) internet ma taką prędkość na jaką się zdecydowałam! Oprócz tego szybko i przyjemnie udało mi się załatwić formalności.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Klara / 2022-10-31

Super obsługa i świetna prędkość, czego chcieć więcej :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Vika / 2022-10-31

Szybko i sprawnie. Pani na infolinii pomogła z moim problemem w kilka minut, obsługa bardzo miła i zaangażowana.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Majka / 2022-10-31

u mnie internet działa bezproblemowo, nic się nie zacina
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

magda / 2022-10-30

a tej firmie dbają o poziom obsługi! polecam serdecznie, wszystko gra
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Aleks / 2022-10-30

jestem mega zadowolony jakością połączenia, do tego bardzo miła obsługa
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

kamil / 2022-10-30

działa sprawnie, zero problemów, nic dodać nic ująć
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

decco / 2022-10-22

Jestem zadowolony. Cena ok, prędkość też, zależy kto czego potrzebuje. ogólnie na duzy plus dla mnie sama firma.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Merkaba / 2022-10-12

Od tygodnia próbuje podłączyć internet poprzez wizytę w biurze obsługi w którym poinformowała mnie pani z kwaśna miną, że pod moim adresem w moim lokalu nie mogą podłączyć internetu i telewizji ponieważ nie prowadzą tam sprzedaży i instalacji. Zatkało mnie że złości, gdyż wcześniejszy lokator miał internet i telewizję dostarczana "kablem" do lokalu. W mieszkaniu są przewody toyi. Kwaśna pani stwierdziła już ze złośliwym uśmieszkiem, że nigdy nie było w tym lokalu podłączenia. ...to z kad ich kable...? Stwierdziłem, może ma gorszy dzień ta pani albo w ogóle może ma gorsze życie. Postanowiłem założyć go przez portal toyi. Tak, obsługa szybko się skontaktowała po 2dniach od złożenia wniosku. ???? Pan przez telefon powiedział, że można go założyć i on nie wie czemu ta pani wydała taką opinię. Dogadaliśmy się z tym panem co do szczegółów. Nie pominę faktu co do żenującej umowy samo-przedłużającej się po upływie okresu zawartego w umowie. Samoistnie...tak po prostu bez mojej zgody. Samo dogadanie się z przedstawicielem nie dało żadnych rezultatów. Dzwoniłem jeszcze przez trzy dni z rzędu, rozmawiałem z kilkoma przedstawicielami. Za każdym razem słyszałem " skontaktujemy się z panem". Do czego nie doszło. Internetu nie podłączyłem, nie podłącze i szczerze to siusiam na tą firmę za sposób traktowania nowego klienta, za tworzenie wymyślonych fantasmagorii. Zastanawiam się czy nie pójść z tym do rzecznika praw konsumenckich. Żenada.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Toya jako całokształt to już wada. Monopolista.

Extra informacje

wieloletni niezadowolony klient / 2022-10-06

Tragiczna firma, notoryczne przerwy w dostawie i awarie. Firma doprowadziła mnie do takiego stanu ze więcej siedzę na hotspocie z telefonu niż faktycznym Internecie, za który płacę. Bardzo ciężko jest się dodzwonić na infolinię, a dodzwonienie się wcale nie wiąże się z rozwiązaniem problemu. Dodatkowo prędkość Internetu nie jest nawet połową tego co na umowie i nie jest to z mojej winy czy też mojego sprzętu. Jeśli macie możliwość zakupu innego Internetu to polecam niezwłocznie pożegnać się z tym dostawcą.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

całe mnóstwo

Extra informacje

Pronto / 2022-10-05

Sam internet mają bardzo dobry. Nie narzekam, obsługa jest ok, kompetentna, nie zbywają klienta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Ania / 2022-10-03

Zdecydowanie odradzam. Internetu nie ma od kilku godzin, a nikt nawet nie odbierze telefonu (żaden oddział w moim mieście). Raz działa, raz nie. Wystarczy chmurka na niebie i już w pokoju obok nie ma internetu albo zacina się do tego stopnia, że człowieka krew zalewa. Radzę oszczędzić sobie nerwów i trzymać z daleka.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00

Michasia / 2022-10-02

Wszystko szybko i na wysokim poziomie, na drugi dzień wszystko już miałam załatwione. Tak dalej, super
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

selek / 2022-09-28

dla mnie toya ma bardzo dobry internet, na tyle że nawet nie myślę o zmianie dostawcy :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Sebastian / 2022-09-24

Nie polecam!!!! Telewizja non stop zacina się,jak zgłaszam problem to twierdzą że moja wina,więc zmieniam kable,gniazda,wtyczki i to samo,internet rozłącza sie ci jakiś czas,jestem zawiedziony!!!przed przeprowadzką korzystałem z sttb teofilów i byłem mega zadowolony i z jakosci i ceny!!! Pozostaje tylko czekać końca umowy!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00

kalinka / 2022-09-20

Fajna opcja z tym internetem, prędkość jest taka jak powinna być. Ceny też przystepne.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Maryk / 2022-09-09

Kontakt z infolinią super, nie zdarzyło się żeby nie pomogli. Korzystam z neta do różnych celów, dość intensywnie, i nie ma żadnych problemów.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Paweł / 2022-09-05

Począwszy od ceny aż do samego internetu. Ciągłe awerie i rozłączenia sieci nawet na kablu. Śmiech na sali ten internet. Największe dziadostwo jakie istnieje
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystko

Extra informacje

Qwerty / 2022-09-04

TOYA czyli internet dla seniora. W przypadku montażu w domku jednorodzinnym żeby się dowiedzieć ile i jak będzie wyglądało przyłączenie to można zapomnieć. Monter przyjeżdża dopiero po podpisaniu umowy już na samo podłączenie i zaczyna kombinować. Zakładają po słupach ale żeby mieli sprzęt do przycięcia drzew to już nie bardzo, a jak zerwie gałąź przy wichurze no to twój problem. Przy wejściu do domu nie zakładają żadnej puszki ani gniazdka, więc jak przewód się uszkodzi trzeba wymieniać całość. Do tego po przewierceniu się przez ścianę wkładają przewód i tyle. Żadnej pianki ani nic. TOYA daje router ale traktuje go jak modem z opcją wi-fi. Innymi słowy do routera nie mamy dostępu, więc o jakichkolwiek ustawieniach trzeba zapomnieć. W swojej mądrości i tekstami "czego to panie z tymi naszymi małymi fajnymi routerkami ludzie wyprawiali" tłumaczą swoją politykę. Do tego jakby tego było mało blokowane są wszystkie porty UDP. W połączeniu z brakiem dostępu do routera dostajemy internet przeglądarkowy. Przekierować portów się nie da. Wszystkie programy typu P2P działają różnie jedne lepiej, drugie gorzej, inne wcale. W takim przypadku pingi też są wysokie jak na światłowód. Jeśli ktoś myśli o podłączeniu konsoli to już wogółe kryminał. Na swojej stronie zarzekają się, że mogą odblokować porty ale w praktyce dostaje się odpowiedź od działu technicznego żeby składać wniosek o publiczne IP, który oczywiście trzeba odpowiednio uzasadnić i firma TOYA może odmówić, a o wystawianiu się na cały świat to już nie wspomnę. Do tego przy publicznym IP trzeba kupić sobie router. Piękną sprawą jest też to, że router od firmy TOYA ma 4 wyjścia LAN ale 3 są ustawione jako TV niezależnie czy ją posiadamy czy nie. Normalnie to żaden problem, logujemy się do routera i to zmieniamy ale do tego routera zalogować się nie da. W zależności od tego jaką mamy umowę to firma TOYA każe sobie płacić za usługę WI-FI czyli funkcję w routerze, który dostarczają. Te wszystkie praktyki są wprost żałosne. W przypadku TV, każdy odbiornik musi posiadać swój kabel lan, który idzie bezpośrednio od routera firmy TOYA do odbiornika, inaczej nie będzie działać. Jest też portal abonenta w którym to podobno można wszystko sobie załatwić ale w praktyce to jest po to żeby sobie fakturę pobrać i nic więcej. Wszystko trzeba załatwiać przez infolinię. Każda usterka, która wystąpi firma TOYA naprawia do 3 dni roboczych... podobno. Usterek póki co nie było ale infrastruktura u mnie jest nowa, więc nie powinno być problemów. Sam internet w przeglądarce działa tak jak powinien.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75

eleonora / 2022-08-31

mam internet od nich i w sumie jestem zadowolona, śmiga sprawnie, nie zacina się, obsługa telefoniczna na wysokim poziomie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Aleksander / 2022-08-31

Generalnie ok, prędkość dobra, cena ok. Rzadkie awarię usuwane są w ciągu maks 30 min. Jestem zadowolony. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Dawid / 2022-08-30

Od 3 miesięcy mamy w biurze internet z Toyi, do tej pory nie mieliśmy żadnych problemów, działa bez zarzutu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Barbara / 2022-08-30

od siebie polecam tego dostawcę, bardzo dobra prędkość
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

sammy / 2022-08-25

Nie mam żadnych uwag co do internetu z toya. Prędkość bez zarzutu, kontakt z infolinią szybki i owocny.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Jakub / 2022-08-23

Internet raz na jakiś czas rwie połączenie przez parę godzin. Nie da się wtedy zdalnie pracować. Infolinia rozkłada ręce. Grać w sumie też się nie da. Jeśli planujesz oglądać film za dwa dni i masz czas na faile przy ściąganiu to jest to idealny internet dla Ciebie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00
Zalety

Nie znam

Wady

Rwie połączenie

Extra informacje

setka / 2022-08-18

Jestem zadowolona, że wybrałam Toya na dostawcę internetu. Prędkość jest zacna, nic sie nie zacina ani nie zawiesza. Umowa jasna i przejrzysta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

krasinka / 2022-08-17

Pamiętajcie, że przedłużenie umowy BEZ waszej zgody i wcześniejszej wyraźnej informacji jest nielegalne!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

-

Wady

przedłużanie umowy bez zgody

Extra informacje

gromeuszx / 2022-08-17

Uwaga! Firma łamie prawa konsumenta! Na infolinii wciskają kit, że nie mogli poinformować mnie o podniesieniu kwoty za usługę o ponad 100%, bo - uwaga - nie zostały udzielone zgody marketingowe. Dopiero po kłótniach z kilkoma osobami i wysłaniu skargi z podaniem konkretnych przepisów prawnych zadzwoniła pani z przeprosinami. Szkoda, że nadal twierdzą, że "zrobiliśmy łaskę w drodze wyjątku". To nie jest łaska, ale obowiązek wynikający z prawa.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

-

Wady

łamanie praw konsumenta, wciskanie kłamstw, brak kompetencji

Extra informacje

natka / 2022-08-11

bardzo dobry i szybki internet. nie ma problemów z dostawą czy przerwami, cena adekwatna do jakości
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Klient już niezadowolony / 2022-08-02

Toya była dobra, 12-14 lat temu.. jak zachęcali mnie do podpisania umowy. Później niby zniżki kontynuowane, ale... nowi klienci płacili DUŻO mniej niż ja. Nowi klienci dostaną lepszą ofertę, lepsze warunki.. byle tylko podpisać umowę. Oferty dla stałych klientów to już DNO. Do momentu faktycznego rozwiązania umowy - nie będą mieli nic do zaoferowania ( to nie tylko moja opinia). W dodatku trzeba uważać na zapisy umieszczane przez nich w umowie. Wciskają cykliczność umowy, co skutkuje tym , że zawieramy ją ciągle na czas określony na niekorzystnych dla nas warunkach. Oznacza to też tyle, że nie można jej tak sobie wypowiedzieć. Toya terroryzuje swoich niezadowolonych abonentów karami za chęć przedwczesnego rozwiązania umowy. Mam nadzieję, że UOKiK się za nich weźmie.. znowu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

szukam i nie znajduję, internet jak internet

Wady

Obsługa klienta/ naciągane promocje/ wciskanie cyklicznego odnawiania umowy na fatalnych warunkach

Extra informacje

12 lat

Bartosz / 2022-08-02

Super net i masa kanlow tv polecam ich
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

PAULA / 2022-08-02

Oferta telewizyjna ktora maja rodzice rewelacja, duzo kanalow i tanio!

Pawe / 2022-08-02

super, bardzo dobry net dla mnie wrecz najlepszy w okolicy

ola / 2022-07-31

jest wiele dobrych dostawców obecnie i ciężko jest się zdecydować... pomocne opinie :) dzięki nim mam internet z Toyi i działa dobrze
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

andrzej / 2022-07-31

Zdecydowałem się na internet z Toyi i to był dobry wybór. Mają korzystną ofertę i mogę liczyć na stabilne połączenie. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Paulina / 2022-07-22

Wszystko było dobrze dopóki przy przeprowadzce trzeba było przenieść sygnał a dokładnie podłączyć instalacje pod dom. Oczekiwanie na przyjazd działu budowlanego 3 tygodnie. Po trzech tygodniach przyjechała jedna osoba która stwierdziła, że ona nic tu nie zrobi bo tu jest potrzebna ekipa budowlana, na którą oczywiście czekałam. Po telefonie dowiedziałam się, że u mnie niby telewizja jest już podłączona, co mija się z prawdą, została nawet wystawiona faktura za utrzymanie łączą którego nie ma. Okazuje się że muszę czekać kolejne trzy tygodnie na przyjazd ekipy budowlanej, która powinna już u mnie być.Dzwoniac poraz kolejny na infolinię dowiedziałam się, że w systemie nie widnieje nawet, że telewizja nie została podłączona więc nikt do mnie by nie zadzwonił. Burdel tam macie. Brak kompetencji. Dopuszczenie się wyłudzenia i oszustwa. TE faktury to jakiś żart. Jak śmiecie kazać mi czekać kolejne trzy tygodnie na dział budowlany. Miałam już wyznaczony termin na 21
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Mateusz / 2022-07-11

Internet to jest jakaś porażka, wyjdę do innego pokoju i już zasięgu nie ma, przy pakiecie 300mb youtube zacina sie nawet w 1080p, nie polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

Wady

Zasięg

Extra informacje

Używam internetu toya ponad rok

Tiger / 2022-07-09

Kilkukrotnie zwróciłem się do toya z prośbą o ustalenie czy u mnie można podłączyć tv +internet - totalna olewka, brak odpowiedzi
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Nie zaznalem

Wady

Olewcze podejście pracownikow

Extra informacje

Nie było mi dane

Złotno Łódź / 2022-07-07

Złotno 90A - wasz serwisant podłączając nowego użytkownika prywatnego do skrzynki, odłączył "od świata" naszą firmę. Dwa dni czekamy na waszego serwisanta, który naprawi problem, który wy sami spowodowaliście. Obsługa Klienta to jest jakaś KPINA !!!!!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Obsługa Klienta, Czas działania serwisu

Extra informacje

Paula / 2022-07-03

Najlepszy net w mojej okolicy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szybki

Wady

Extra informacje

rok

Mario / 2022-06-30

Przedłużam już kolejny raz umowę, bo nie mam żadnych problemów z łączem. Net śmiga jak należy. Obsługa zna się na temacie. Polecam serdecznie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Kamil / 2022-06-30

według mnie Toya bardzo dobrze się sprawdza, nie miałem. znimi żadnych problemów od samego momentu podłączenia internetu w domu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

kornelka / 2022-06-29

U nas w Łódzim najlepiej dziala Toya i większość sąsiadów ma od nich. Dobry dostawca
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Tim / 2022-06-29

Иardzo kulturalni pracownicy i z przyjemnością się z nimi rozmawia :) Necik też w porządku
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Częstochowski / 2022-06-29

Toya ma super ofertę dla studentów, bo jest na mają kieszeń. Internet śmiga jak należy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Mario / 2022-06-28

Internet opłaca się, bardzo dobry i szybki, nie utrudnia mi pracy, więc śmiało polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Kacper / 2022-06-28

Korzystam z Toya od dwóch lat i oprócz internetu mam jeszcze też TV. Jeśli chodzi o kanały to jest ich dużo i nie mam żadnych problemów z telewizją, internet śmiga jak należy. Jestem mega zadowolony i szczerze polecam :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Ellis / 2022-06-16

Najgorszy dostawca na świecie. Mam światłowód 1000/100, a prędkość kabla wynosi maksymalnie 200. Ping w grach przeskakuje od 110 do 500 na kablu. Wieczorem połączenie może zniknąć. Zapomnij o Wi-Fi, Toya ma najgorszy router na świecie, gdzie zasięg kończy się 3 metry od routera. W dwupoziomowych mieszkaniach w ogóle nie polecam spędzenia Toya. Specjalne podziękowania dla (nie) Toya za zakazanie zmiany ustawień routera, z którego wszystkie routery w wejściu działają na tym samym kanale (4) i nie można zmienić nazwy ani hasła z sieci. Nigdy nie używaj Toya.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

0

Wady

Napisane wyżej

Extra informacje

martyna / 2022-06-09

Nie moge narzekac. Net smiga elegancko, jak coś to obsługa klienta działa bardzo dobrze, ja toya polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Internet Toya (internet) opinie